Woning inbraak voorkomen
Inbreuk op uw privacy in combinatie met verlies van persoonlijke bezittingen is een nare ervaring. Het veilige gevoel behorend bij uw woongenot kan een fikse deuk oplopen. Het treffen van preventiemaatregelen kan dit in veel gevallen voorkomen.
Wist u dat?
- De schroevendraaier het meest gehanteerde werktuig is van een inbreker?
- 90% aan inbraakpreventie doet nádat er is ingebroken?
- Er vorig jaar (2018) 55.705 meldingen van inbraak zijn geweest?
De meeste inbrekers slaan hun slag omdat het kan. Omdat hen niets in de weg staat. Ze zoeken huizen die ze snel en ongezien kunnen binnendringen, en waaruit ze ook net zo snel weer kunnen verdwijnen. Het liefst met uw dierbare pullen onder de arm. Kwaliteitssloten en –sluitingen op ramen en deuren zorgen ervoor dat een inbreker langer bezig is met zijn inbraak.
Een paar tips om woninginbraak te voorkomen:
- Sluit deuren en ramen goed.
- Zorg voor goede sloten. Vraag naar het Politiekeurmerk Veilig Wonen, of ga eens praten met een BORG-gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
- Breng op strategische plaatsen rondom uw woning buitenlampen met sensor aan.
- Zet ladders en ander klimmateriaal terug op de opbergplek, zodra u ze niet meer gebruikt.
- Hebt u groenvoorziening rond uw woning, dan kunt u die het beste laag houden.
- Zet dure spullen zodanig neer, dat ze van buitenaf niet te zien zijn. Maak van uw huis liever geen etalage.
Tenslotte: mocht u de pech hebben om ongewenste bezoekers over de vloer te krijgen, zorg dan zo snel mogelijk voor een betere beveiliging. De praktijk laat namelijk zien dat inbrekers vaak terugkomen. Ze weten dat een gestolen tv snel is vervangen. En dat extra beveiliging helaas maar al te vaak wordt vergeten…