Wat te doen bij vermiste of vertraagde bagage

Het is een nachtmerrie: je staat bij de bagageband, maar jouw koffer komt niet opdagen. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen.

Vermiste bagage:

  1. Meld het meteen: ga naar de balie van de luchtvaartmaatschappij en geef aan dat je bagage ontbreekt. Vul een PIR-formulier (Property Irregularity Report) in.
  2. Bewaar alle documenten: houd je bagagelabels, instapkaart en PIR-formulier goed bij elkaar. Deze document zijn essentieel voor de afhandeling.
  3. Vraag om een vergoeding: bij vertraagde bagage heb je vaak recht op een vergoeding voor noodzakelijke aankopen, zoals toiletartikelen en kleding.
  4. Blijf in contact: houd regelmatig contact met de luchtvaartmaatschappij om op de hoogte te blijven van de status van je bagage.


Gestolen bagage:
Als je bagage gestolen is, volg dan deze stappen:

  1. Meld de diefstal: doe direct aangifte bij de lokale politie en meld de diefstal bij de luchtvaartmaatschappij.
  2. Verzamel bewijs: bewaar een kopie van de politieaangifte en vraag om een schriftelijke bevestiging van de melding bij de luchtvaartmaatschappij.
  3. Contacteer je verzekeraar: meld de diefstal zo snel mogelijk bij je reisverzekering en dien een claim in.


Hulp nodig?
Volg deze stappen en je krijgt je spullen hopelijk snel terug. Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op via 0523 – 28 27 26 of mail naar mail@vrieling.nl. Onze experts staan klaar om je te helpen bij het oplossen van je bagageproblemen.